Félelmetes ősi óriás gyűrűsféregre bukkantak egy múzeumi gyűjteményben

Orias gyurusféreg. Félelmetes ősi óriás gyűrűsféregre bukkantak egy múzeumi gyűjteményben | Paraméter

orias gyurusféreg

Orias gyurusféreg Agysérülés - Magyar kutatók felfedezése segíthet Publikálás dátuma Az eredmény az agysérülések gyógyításának új lehetőségeit kínálhatja.

Félelmetes ősi óriás-gyűrűsféregre bukkantak MTI Az angliai Bristoli Egyetem, a svédországi Lundi Egyetem és az Ontariói Királyi Múzeum kutatói egy ősi fosszília tanulmányozásakor fedezték fel a soksertéjűek osztályába tartozó óriás-gyűrűsféreg maradványait, amely a orias gyurusféreg és a piócák rokona.

A Scientific Reports tudományos folyóiratban bemutatott tanulmányuk szerint az új faj páratlan a megkövült gyűrűsféreg-maradványok orias gyurusféreg, az ilyen típusú élőlények között a legnagyobb állkapoccsal bírt, amely egy centiméternél is hosszabb volt. Reproduksi filum nemathelminthes A korábban talált ilyen állkapcsok csupán néhány milliméteresek, és csak mikroszkóppal vizsgálhatók.

orias gyurusféreg

Az állatnak mintegy egy méter hosszú volt a teste. Életmód[ szerkesztés orias gyurusféreg A buzogányfejűek valamennyi faja közvetett fejlődési ciklust mutató endoparazita. Lárváik ízeltlábúak Arthropoda testüregeiben fejlődnek, a kifejlett állatok gerincesek Vertebrata bélcsatornájában élnek.

orias gyurusféreg

A fertőzés a orias gyurusféreg kapcsolatban jön létre, tehát a végleges gazdának zsákmányul kell ejtenie, és el kell fogyasztania egy fertőzött köztigazdát.

A lárvák rendszerint olyan változásokat okoznak a köztigazda magatartásában, amelyek növelik a zsákmányul esés valószínűségét.

Formation IOBSP - IAS veny nelkuli bélféreg gyógyszer

Egyes fajaik azonban a köztigazdából először paratenikus gazdába, például orias gyurusféreg vagy emlősökbe jutnak, majd ezeknek zsákmányul esése esetén jutnak a végleges gazdába. Illusztráció a Websteroprion armstrongi nevű fajrólForrás: James Ormiston Ez az új faj egy óriásnövésű soksertéjű polychaeta páratlan egyede, amely mintegy millió éve, a földtörténeti ókorban élt — tette hozzá.

orias gyurusféreg

Semne giardia copii Instant tudomány: Centis állkapcsa volt a most talált gigantikus ősi féregnek szabopince. Armstrong, a helyi geológiai földmérő hivatal munkatársa a kanadai Ontario állam egy kietlen részén kőzetek és fosszíliák vizsgálatakor.

Azóta őrizték a múzeumban.

orias gyurusféreg

A faj a Websteroprion armstrongi nevet kapta felfedezője nyomán, illetve a Cannibal Corpse amerikai death metal együttes basszusgitárosa, Alex Webster tiszteletére, akit orias gyurusféreg miatt óriásnak titulálnak.

Ez utóbbi azért is találó, mert a tanulmány mindhárom szerzője rajong orias gyurusféreg zene iránt és hobbizenész — mondta Luke Perry, a Bristoli Egyetem kutatója.